Πατριώτες και εθνομηδενιστές

Και κει που είχαμε ηρεμήσει και τσακωνόμασταν μόνο για την μπάλα, το Σουρβάιρορ και για το αν το χταπόδι είναι πιο νόστιμο στα κάρβουνα ή ξιδάτο προέκυψε θέμα.

Η Μακεδονία είναι για δεν είναι ελληνικιά;

Η αλήθεια είναι πως τα σόσιαλ μίδια σε συνδυασμό με την κρίση έβγαλαν στην επιφάνεια τον πραγματικό εαυτό του έλληνα, δηλαδή την χωματερή που έκρυβε τόσα χρόνια στην ψυχή του και την είχε σκεπάσει με δάνεια, αμάξια και εξοχικά στην Κινέτα ή την Λούτσα.

Έρχεται ο ένας, ο Μπατριώτης ο σωστός και σκούζει. “Θα μας πάρουν την Μακεδονία!” Τι λες βρε χιμπαντζή, εκπρόσωπε των μακάκων, λεμούριε με κουστούμι;

Σοβαρά τώρα, ένα κρατίδιο του κώλου με 2 εκατομμύρια αποτελεί απειλή για σένα; Που η γραφικότητά τους να πούμε έχει χτυπήσει λίμιτ απ και στήνουν παντού αγάλματα του Μεγαλέκου; Που κατεβαίνουν μαζικά για μπάνια στην Χαλκιδική; (γιατί σαν την Χαλκιδική δεν έχει)

Αυτοί αποτελούν απειλή για σένα; Αν είναι έτσι τότε να τα βάλουμε και με την Μάλτα ή το Λιχτενστάιν ξέρω γω.

Έρχεσαι λοιπόν και ανεβάσεις στα σόσιαλ μίδια φωτός με ελληνικές σημαίες, περικεφαλαίες,ImageHandler χλαμύδες, την στολή που φορούσες φαντάρος πριν από 40 χρόνια και μου λες “Είμαι μπατριώτης”. Μπατριώτης φίλε μου δε γίνεσαι φωνάζοντας σε ένα πανηγυράκι. Μπατριώτης γίνεσαι αν κάνεις κάτι για να γίνει αυτός ο κατσικότοπος κάτι καλύτερο. Αν βάλεις τις βάσεις για να έχουν οι επόμενες γενιές κάτι καλύτερο. Αν πιστεύεις στη δικαιοσύνη, στην αλληλεγγύη και τον σεβασμό του άλλου. Αυτοί είναι οι πραγματικοί Μπατριώτες. Μπατριώτης δεν είναι αυτός που σηκώνει ελληνική σημαία και είναι περήφανος για αυτό χωρίς να ξέρει τον λόγο, αλλά αυτός που κοπιάζει κάθε μέρα για να προοδεύσει ο τόπος που ζει. Τέλος γιατί βαρέθηκα.

Και έρχομαι σε σένα εθνομηδενιστή μου που κοροϊδεύεις και προσπαθείς να μας πείσεις πόσο κουλ τυπάκι είσαι που κοροϊδεύεις τον άλλονε επειδή κατέβηκε στη συγκέντρωση με περικεφαλαία από τα Τζάμπο. Θαρρείς πως είσαι τόσο μοναδικός, τόσο κουλ, τόσο προοδευτικός; Σκατά είσαι και συ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να κοροϊδεύεις ή να κράζεις (απόδειξη αυτά που γράφω). Εσύ έχεις λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνίας; Εσύ έχεις βοηθήσει ποτέ κάποιον που έχει ανάγκη; Ή απλά νιώθεις τόσο κουλ και φοβερός που δεν χρειάζεται; Ξέρεις, από το πληκτρολόγιο όλοι είμαστε γαμάτοι αν θέλουμε. Μοναδικοί, θεσπέσιοι, υπέροχοι, καταπληκτικοί. Να σου πω όμως κάτι; Και εσύ ένας μπαμπουϊνος είσαι, αλλά όχι με κουστούμι όπως ο άλλος. Εσύ φοράς φουλάρι και διαβάζεις ποίηση. Παραμένεις όμως μπαμπουίνος (ξέρεις, αυτός με τον κόκκινο κώλο). Τέλος γιατί βαρέθηκα πάλι.

Με λίγα λόγια Πατριώτες και Εθνομηδενιστές μου, παρόλο που θεωρείτε ότι είστε διαφορετικοί, είστε τόσο ίδιοι. Γιατί όσο και να πλακώνεστε στο Facebook, όσο και να διαφωνείτε, μεθαύριο που είναι Τσικνοπέμπτη. θα ψάχνετε ταβέρνες για να πάτε να φάτε σαν βίσωνες επειδή “το λέει το έθιμο¨.  Με την πρώτη “κρίση χρέους” όπως πρόπερσι θα τρέχετε στο σουπερμάρκετ για χαρτιά υγείας και γάλατα. Γιατί αυτοί είστε.

Advertisements

Author: ksinomouris

Είμαι ο Ξινομούρης και είμαι καλά. Μου αρέσει το σκάκι, το κοτόπουλο στα κάρβουνα και οι Spice girls. Ψήφιζα ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα τελευταία το'χω γυρίσει σε Λεβέντη, γιατί έχει πρόγραμμα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s