8 χαρακτηριστικά του σωστού του Έλληνα του οδηγού

Εντάξει, λίγο πολύ όλοι κυκλοφορούμε στους ελληνικούς δρόμους και όλοι έχουμε μια άποψη για τις ομορφιές που συμβαίνουν σε αυτούς. Είτε ως πεζοί, είτε ως οδηγοί, είτε ως συνοδηγοί ή επιβάτες των ΜουΜουΜου ζούμε σε αυτή την χώρα και απολαμβάνουμε την μειλίχια και ταπεινή ατμόσφαιρα που κατακλύζει τις ψυχές μας.

Επειδής τυχαίνει να είμαι και ο ίδιος οδηγός ας μου επιτραπεί να πω την άποψή μου για τον σωστό τον Έλληνα τον οδηγό, τον Σουμάχερ της Δραπετσώνας, τον Χάκκινεν του Χολαργού, τον Προστ των Αμπελοκήπων.

p01.jpg

(Έλλην οδηγός επί τω έργω)

Ακολουθούν  οχτώ χαρακτηριστικά του Έλληνα του οδηγού.

Ο σωστός ο Έλλην ο οδηγός

  1. δε βγάζει φλας σε καμία περίπτωση και για κανέναν πούστη λόγο. Ποιός ΚΟΚ και μαλακίες; Τι είμαι να βγάλω φλας, κανένας τζιτζιφιόγκος, κανένας λιμοκοντόρος; Ο αστικός θρύλος μιλάει για μια κατάρα που έριξε μια τσιγγάνα στον πρώτο Έλληνα οδηγό και τον ξόρκιζε να μην πατήσει ποτέ το φλας γιατί αλλιώς θα συνέβαιναν φρικτά πράγματα στον υπέρλαμπρο τόπο μας: Μνημόνια, Μητσοτάκης Πρωθυπουργός, Άννα Βίσση… Oh, wait!
  2. δε σου δίνει προτεραιότητα για κανέναν πούστη λόγο. Και μάλιστα όταν θα περάσει από μπροστά σου, γυρνά και σε κοιτά μες στα μάτια με ύφος “Are you  talking to me?”
  3. δε σταματάει ποτέ σε πορτοκαλί φανάρι. Σε όλο τον κόσμο πορτοκαλί σημαίνει “Προσοχή, πρέπει να σταματήσεις γιατί θα γίνει κόκκινο”. Στο Γιουνανιστάν σημαίνει “Τρέχα μαλάκα πιο γρήγορα πριν γίνει κόκκινο.”
  4. σηκώνεται στις 8 το πρωί Κυριακής για να πάει το αμάξι για πλύσιμο. Μα το Δία, έχουμε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων στη γειτονιά μου και κυριακάτικα γίνεται τις τρελής από το πρωί από ντόπιους ελληναράδες που πηγαίνουν τα αμάξια τους για πλύσιμο. Δηλαδή ο άλλος σηκώνεται 7.30-8 Κυριακής και το πρώτο πράγμα που του’ρχεται στο μυαλό είναι να πλύνει την κούρσα. Ουστ!
  5. έχει κρεμασμένο ένα ματάκι στον καθρέφτη. Επιστημονικές έρευνες του Πανεπιστημίου της Μαλακίας έδειξαν ότι όσοι οδηγοί δεν είχαν κρεμασμένο ματάκι ενεπλάκησαν σε σοβαρό τροχαίο. Αντίθετα εκείνοι που είχαν κρεμάσει είτε ματάκι, είτε κόνισμα, είτε κομποσκίνι είτε όλα μαζί δεν είχαν ουδεμία ανάμειξη σε τροχαίο ατύχημα, καθώς μια αόρατη force τους προστάτευε.
  6. πετάει φώτα ή κορνάρει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ειδικά η κόρνα έχει καθιερωθεί ως προειδοποιητικό σινιάλο για τον κλασσικό τύπο που θέλει να το παίξει Λούις Χάμιλτον στα στενά του Ελληνικού και σε κάθε διασταύρωση πατάει κοφτά την κόρνα για να προειδοποιήσει τον ερχομό του. Τα φώτα προσωπικά τα βρίσκω τόσο εκνευριστικά που αν είχε σούπερ-δυνάμεις θα έπιανα έναν από αυτούς και θα τον έβαζα να μασήσει αργά-αργά και να καταπιεί τους λαμπτήρες του αμαξιού του.
  7. ακούει Derti ή Sportfm ή Real. Eπειδή οι ταρίφες αποτελούν τον καθρέφτη του Έλληνα οδηγού, δε γίνεται να θες να είσαι ο σωστός ο Έλληνας ο οδηγός και να μην ακούς ότι ακούει η κίτρινη φυλή.
  8. καπνίζει, πίνει καφέ και μιλάει στο κινητό ταυτόχρονα όταν οδηγεί. Επίσης συμπληρώνει δελτίο για το στοίχημα, τρώει σπόρια και ζαμπονοτυρόπιτα και λύνει σταυρόλεξα του 1987.

 

 

Advertisements

Author: ksinomouris

Είμαι ο Ξινομούρης και είμαι καλά. Μου αρέσει το σκάκι, το κοτόπουλο στα κάρβουνα και οι Spice girls. Ψήφιζα ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα τελευταία το'χω γυρίσει σε Λεβέντη, γιατί έχει πρόγραμμα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s